3. svibnja 2022.
Zeleni pak 2022.

Jedanaesto izdanje tradicionalnog turnira Doping NIJE hOKej, popularnog “Zelenog paka” za hokejaše do 13 godina starosti održat od 06. do 08. svibnja 2022. godine na klizalištu Zagrebačkog velesajma. Na turniru će sudjelovati ukupno 8 momčadi mlađih kadeta iz Hrvatske i regije.

Kao i svake godine, sudionici turnira će, osim međusobnih ogleda na utakmicama, sudjelovati u edukacijama o štetnostima korištenja dopinga u sportu i životu. Svaki igrač-sudionik turnira proći će interaktivni oblik edukacije kojega provode djelatnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping te provjeriti svoje znanje u antidoping kvizu.

Sve turnirske utakmice bit će igrane s posebnim IIHF-ovim zelenim pakovima koji su najuočljiviji simbolični iskaz ovog nastojanja (pakovi su težinom i dimenzijama posve istovjetni uobičajenim crnim pakovima). Turnir je organiziran u suradnji s IIHF-om (Međunarodnim savezom hokeja na ledu) i WADA-om (Svjetskom antidopinškom agencijom), a vrijednost našeg pristupa prepoznao je i Hrvatski Crveni Križ koji je od 2012. godine postao stalan partner turnira.

Pozivamo sve članove i ljubitelje hokeja da nam se pridruže i podrže naše mlade hokejaše.

Sve detalje vezano za raspored i događaje na turniru možete pronaći na web stranici posvećenoj turniru.