Škola HOKEJA

Škola hokeja na ledu ZAGI

Škola hokeja na ledu Zagi u organizacijskoj strukturi KHL Zagreba djeluje samostalno. Zadatak joj je kroz vrijeme od oko 4 godine animirati i homogenizirati djecu prema dobi, sposobnostima i znanju, te ih pripremiti za pojačane napore koji slijede u starijim dobnim uzrastima.

KHL Zagreb nastao je davne 1982. godine i kroz čitavo vrijeme svoga postojanja odlikuje se dobrim radom i brigom za svoje najmlađe članove. Pod okriljem kluba samostalno djeluje Škola hokeja na ledu Zagi od 1995. godine.

Škola hokeja «Zagi» nastoji svojim članovima pružiti široku lepezu sportskih sadržaja. Djeca treniraju tijekom 9 mjeseci, zimi se treninzi održavaju uglavnom na ledu, a u ljetnim mjesecima provodimo treninge po principu univerzalne sportske škole uz šarolike sportske sadržaje kao što su rolanje, nogomet, gimnastika, atletika i hokej.
U svoj rad nastojimo uključiti i obitelji, te zajedno graditi odgojnu bazu neophodnu za svaki sportski uspjeh.

Posljedice ovakvoga rada neizostavno su i odlični rezultati. Tako su naši Zagići višestruki prvaci Hrvatske, osvajači Alpske lige među klubovima iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske, osvajači brojnih međunarodnih turnira u domovini i svijetu (Kanada, Češka, Slovačka, Mađarska, Italija, Slovenija, Srbija…). Hokejaši koji «prerastu» školu hokeja postaju igrači KHL Zagreba za čije selekcije osvajaju mnoge trofeje i pune klupske vitrine.

Ciljevi treninga u školi hokeja ZAGI

Z

Poboljšanje motoričkih sposobnosti

Uobičajeni život ne pruža previše mogućnosti za poboljšanje kondicije i mladi hokejaši vjerojatno nikada neće biti u tako dobroj tjelesnoj kondiciji kao za vrijeme njihove natjecateljske sportske karijere.

SOCIJALIZACIJA

Sportaši mnogo nauče o društvenim odnosima putujući i postajući dio grupe svojih vršnjaka. Razvit će i održati mnoga prijateljstva, a ona će im omogućiti da razviju svoje socijalne vještine.

OBAVEZE I DISCIPLINA

Obaveze i disciplina oblikuju karakter. Dolazeći na sve treninge i utakmice mladi sportaši uče se odgovornosti, a izvršavanje uputa, zadaća i naredbi razvija njihovu disciplinu. Ponašajući se prema uspostavljenim pravilima potiče se njihova odgovornost prema sebi i drugima.

TEŽNJA SAVRŠENSTVU

Cilj je naučiti mlade sportaše da daju sve od sebe i neprestano teže tome da budu još bolji. Tražimo od njih da igraju i koriste svoje mogućnosti najbolje što mogu, te se bore sa pritiscima koje donosi igranje natjecateljskog hokeja.

Način i organizacija dolaska djece u KHL ZAGREB

  • Djeca u školu dolaze animacijom po vrtićima i školama koju provodi Zagi Sport
  • Svako dijete prolazi školu klizanja u trajanju od cca 10 sati
  • Po završetku škole klizanja djeca prelaze u pripremu za malu školu koja traje dok djeca ne kompletiraju opremu
  • Sljedeći stupanj je mala škola koja obuhvaća djecu do 8 godina starosti
  • Veliku školu čine djeca u dobi do 10 godina iz koje prelaze u mlađe kadete KHL Zagreba