Škola hokeja

Škola hokeja na ledu

Škola hokeja na ledu predstavlja prvi susret budućih hokejaša s ovim prekrasnim sportom, idealno između 4. i 6. godine. Zadatak je škole hokeja djecu animirati i motivirati za bavljenje sportom te ih pripremiti za pojačane napore koji ih čekaju u starijim dobnim uzrastima.

Osim tehnike klizanja, rada s palicom i ostalih vještina potrebnih za uspješnu igru, djeca u školi hokeja savladavaju osnovna pravila igre te razvijaju zajedništvo i timski duh učeći što znači biti dijelom momčadi.

Djeca treniraju tijekom 10 mjeseci, zimi se treninzi održavaju uglavnom na ledu, a prema ljetnim mjesecima, dio treninga na ledu zamjenjuju treninzi u dvorani i na otvorenom u kojima je naglasak na kondicijskoj pripremi te svladavanju vještine baratanja palicom.

Od samih početaka mali hokejaši igraju utakmice prilagođene njihovoj dobi i sposobnostima čime se od najmanjih nogu uče nositi kako s pobjedama tako i porazima i razvijaju sportski duh.

 

Kako bi zainteresirali djecu za ovaj prekrasan sport, klub organizira besplatnu školu klizanja u trajanju od 10 sati nakon koje se djeca odlučuju za nastavak treniranja u klubu. Onima koji se odluče trenirati hokej, klub osigurava početnu opremu za trening. I avantura može početi…

Ciljevi treninga u školi hokeja

Z

Poboljšanje motoričkih sposobnosti

Uobičajeni život ne pruža previše mogućnosti za poboljšanje kondicije i mladi hokejaši vjerojatno nikada neće biti u tako dobroj tjelesnoj kondiciji kao za vrijeme njihove natjecateljske sportske karijere.

SOCIJALIZACIJA

Sportaši mnogo nauče o društvenim odnosima putujući i postajući dio grupe svojih vršnjaka. Razvit će i održati mnoga prijateljstva, a ona će im omogućiti da razviju svoje socijalne vještine.

OBAVEZE I DISCIPLINA

Obaveze i disciplina oblikuju karakter. Dolazeći na sve treninge i utakmice mladi sportaši uče se odgovornosti, a izvršavanje uputa, zadaća i naredbi razvija njihovu disciplinu. Ponašajući se prema uspostavljenim pravilima potiče se njihova odgovornost prema sebi i drugima.

TEŽNJA SAVRŠENSTVU

Cilj je naučiti mlade sportaše da daju sve od sebe i neprestano teže tome da budu još bolji. Tražimo od njih da igraju i koriste svoje mogućnosti najbolje što mogu, te se bore sa pritiscima koje donosi igranje natjecateljskog hokeja.

Kontakt obrazac za upis u školu hokeja

15 + 12 =